Sıcak Su İçmek Zayıflatır mı?


Su sağlıktır. Bu hepimiz tarafından bilinen bir gerçek. peki su içmek zayıflatır mı? Diyet listelerinin hemen hemen hepsinde günde en az 2 litre su içmemiz gerektiği söylenir. Su içmenin kilo kontrolü içinde gerekli olduğu vurgulanır. Bazı uzmanlar soğuk su içmenin bazıları da sıcak veya ılık su içmenin kilo vermeye yardımcı olduğunu söylüyor. Peki bunların hangisi doğru? Sizin için araştırdım.

Su içmenin kilo vermeye yardımcı olmasının altında iki sebep yatıyor. İçtiğimiz suyun midemizde yer kaplayarak tokluk hissi vermesi ve içtiğimiz suyun sıcaklığının vücut ısımıza eşitlenirken bir enerji sarfetmemiz.Pekiyi, içeceğimiz suyun sıcaklığı ne olmalı? Bazı uzmanlar, olabildiğince soğuk olması gerektiğini söylüyor. Bazıları ise tam aksine, sıcak veya ılık olması gerektiğini iddia ediyor. Aslında iki iddianın da mantığı aynı. Vücudumuz, yediğimiz her şeyin sıcaklığını, olabildiğince kısa sürede, vücut sıcaklığına eşitlemeye çalışır. Yediğimiz bir şeyin sıcaklığını düşürmek için de yükseltmek için de enerji harcar. Bu enerji harcaması çok yüksek miktarda olmasa da tokluk hissi yüzünden daha az yiyeceğiniz de göz önünde bulundurulduğunda
zayıflamaya yardımcı olabilir. Ancak sıcak suyun etkisi daha fazla olabilir. Sıcak suyun yumuşatıcı etkisini de unutmamak lazım.
İNSTAGRAM
FACEBOOK

Etiketler: , , , , ,