Son zamanlarda sık sık duyduğumuz bir kavram Alkalik diyet. Bu diyetin anlayışına göre pH seviyenizi yükselttiğinizde hem sağlıklı hem de formda kalıyorsunuz. İlk başta size de bana geldiği gibi karmaşık gelebilir. Kısaca özetleyeyim.
Maddeler asidik yani pH seviyesi düşük yada alkalik yani pH seviyesi yüksek olarak ikiye ayrılıyorlar. pH seviyesi 7'den düşük olanlar asidik, yüksek olanlar ise alkalik olarak tanımlanıyor. Tam 7 olan ise nötr sayılıyor. Dr. Robert O.Young ve Shelley Redford Young’ın Zayıflamada pH Mucizesi adlı kitabında, deal vücut kilosuna ulaşmada ve o kiloyu korumada en önemli şeyin, vücudun alkalikliğini korumak olduğu vurgulanıyor.Kötü, dengesiz, fast food ağırlıklı beslenen kişilerin vücutlarının pH’ının büyük ihtimalle 7′den çok düşük olduğu belirtiliyor. kitabın yazarları, Tüm hastalıkların ve yağların asidik ortamda ortaya çıktığını savunuyorlar. O yüzden vücudumuzu ne kadar alkalik tutarsak, o kadar az yağımız olur ve o kadar az hastalanırız diyorlar.
Alkalik yiyecekler nelerdir?
Avokado, hindistancevizi, taze balık, tohum yağları (mesela keten tohumu yağı), yeşil sebzeler, brokoli, ıspanak, brüksel lahanası, limon, greyfurt, domates, buharda pişirilmiş veya filizlenmiş baklagiller, himalaya tuzu.
Asidik yiyecekler nelerdir?
Hayvansal proteinler (et ve tüm süt ürünleri), tavuk, yumurta, şeker, yapay tatlandırıcılar, fıstık, mısır, mayalanmış besinler, alkol, kafein, kahve, çay, meşrubat, çikolata, mantar, meyve, kuru meyveler, bal.Etiketler: alkalik besinler, alkalik beslenme, alkalik diyet, alkalik diyet nasıl, diyet, egzersiz, etiket, ph, ph seviyesi, zayıflama kürleri, zayıflamak