5:2 Oruç Diyeti


Bugün sizlerle İngiltere'de başlayıp tüm dünyaya dalga dalga yayılan bir diyetten bahsedeceğim. 'Oruç Diyeti’ ya da ‘5:2 Diyeti’ olarak adlandırılan bir diyet bu ve canınızın istediğini yiyerek kilo vereceğinizi iddia ediyor.
tek yapmak gereken haftanın 2 günü hiçbir şey yememek. iki günde 600 kaloriden fazla almamak şartıyla küçük öğünler halinde besleniyorsunuz. Diyetin yaratıcısı Dr. Michael Mosley bu diyet sayesinde dokuz haftada 10 kilo verdiğini, yağ oranının yüzde 8 azaldığını, kolesterol ve şeker seviyesinin düştüğünü ileri sürüyor. Ben yinede bunu yapmak isteyenlere aman dikkat diyeyim.

5:2 diyeti kuralları ve diyeti kolaylaştıracak ipuçları:

-5 gün boyunca aşırıya kaçmamak şartı ile normal yemek (ziyafet günleri )

-2 gün ise kadınlarda 500 kalori erkeklerde 600 kaloriyi geçmeyecek şekilde yemek ( Oruçgünleri )

-2 günlük oruç günleri birbirini takip eden günlerde olmamalı

-5 günlük ziyafet günlerinde herşey yiyebilirsiniz serbest lakin çok ağır gıdalardandan kaçınmak gerekir

-2 günlük oruç günlerinde kalori sayımı yapılarak verilen kalori miktari aşılmamalı

-İlk başlangıç ve alışma süreci zor gelecektir lakin ilerleyen günlerde vücut bu yeni beslenme düzenine alışacaktır

-2 günlük oruç günleri için menu planınızı önceden yapmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

-Sıcak içecekler iştah bastırır.Oruç günlerinde sıcak içecekler tercih edin lakin süt içecek olursanız kalori hesabı yaptığınızı düşünüp yağsız sütler tercih ediniz

-2 günlük oruç günlerinde çorbalar en büyük kurtarıcınız olacaktır.Düşük kalorili çorbalar hazırlayarak gün içerisinde günlük kaloriyi aşmamak kaydı ile istediğiniz zaman tüketebilirsiniz

-Oruç günlerinde daha sonra açlık hissettirecek glisemik indeksi düşük gıdalardan kaçının (makarna,ekmek,nişastalı gıdalar…)

-Egzersiz yaparak iştahınızı bastırabilirsiniz.Fakat ilk alışma süreci zor olacağı ve halsiz düşebileceğiniz için ilerleyen günlerde yapmanız daha iyi olacaktır.

-Vee oruç günlerinde yarın ki günün ziyafet günü olduğunu istediğiniz şeyi yiyebileceğinizi hatırlayarak kolay geçmesini sağlayabilirsiniz..



Etiketler: , , , , , , , , , ,