Gıdı Erisin!

Güzelliğinizin en büyük düşmanlarından biri bana göre çenenizin altından sarkan, size iki çeneli gibi bir görünüm veren gıdıdır. Bazen çok sıkıntı verebilir size. e o zaman kurtulmaya ne dersiniz? hem de basit yöntemlerle gıdıya 8 haftada veda edebilirsiniz. Hadi başlayalım :)


MASAJ
Diyete ek olarak yapacağınız gıdı masajı sizi kolayca istediğiniz görünüme kavuşturabilir. Yüz masajı şişkin yüzünüzü ve bu bölgedeki kasları çalıştırır. Bu da yüzünüzün daha ince, genç ve belirgin görünmesine yardımcı olur. Her sabah beş dakika boyunca aşağıdaki masajı yapmayı alışkanlık haline getirin:
1- Sağ işaret ve orta parmağınızla çenenizin alt bölümünü tam orta noktasından tutun. Sol elinizin bileğe yakın bölümüyle çene kemiğinizin sağ tarafından yukarıya doğru üç kez masaj yapın. Aynı hareketi daha sonra diğer tarafa uygulayın.
2- Orta parmağınızı kulak memenizin arkasına yerleştirin ve dairesel hareketlerle aşağıya doğru masaj yapın ki lenfleriniz çalışsın.
3- Başınızı yukarı kaldırıp boyun kaslarınızı gerin. İki elinizin avuç içiyle yukarı doğru üç kez boynunuza masaj yapın.
4- İki elinizin avuç içiyle çene çizginiz boyunca aşağı doğru ve hafifçe bastırarak üçer kez masaj yapın.
5- Şimdi iki elinizin avuç içiyle çene kemiklerinizin üzerinde, yukarı doğru masaj uygulayın.
6- Bir parmağınızla kaşınızın altını, daha sonra da gözaltınızı üçer kez makyaj temizlermiş gibi yaparak kan dolaşımını artırın.
7- Ellerinizi alnınızın ortasına koyun ve dışarı doğru bir şey süpürürmüş gibi hareket ettirin. Bunu üç kez tekrarlamalısınız

KÜÇÜK HİLELER
Yüz kontürünüzde ten renginizden üç ton koyu fondöten kullanın. Çene kemiğinin kulak dibinde biten en üst noktasından çenenin altına kadar sürün ve dairesel hareketlerle fondöteni cildinize yedirin. Boyun ve dekolte bölgenizi daha uzun gösterecek uzun ve katlı bir saç modeli tercih edin. Asla bob kesim kullanmayın, gıdınız açıkta kalır. Kıyafetleriniz ve takı seçiminiz bile görünümünüzde fark yaratabilir. Polo yakalı kıyafetleri rafa kaldırın. Balıkçı yaka gibi yüksek yakalı modellerden de sakının. Bu seçim tüm gözleri çene bölgesine toplar. İşlemeli ve açık yakalı, hem boynunuzu hem de vücudunuzu uzun gösteren kıyafetleri seçin. Takı seçiminde de uzun kolyeler tam sizin kurtarıcınız olacak. Yaka kolyelerden, gerdanlıktan ve tasma tarzı tasarımlardan uzak durmalısınız.

GÜÇLÜ KASLAR 
Haftada iki gün erken saatlerde jimnastik, haftada beş kez 15 dakika da kondüsyon çalışın. Boynunuz için özellikli bir egzersiz çalışması yok ama tüm vücudunuzdan kilo kaybetmeniz ve üst kollarınızı çalıştırmanızın, gıdınıza da faydası olacaktır. 15 dakikalık antrenmanda 10 hamle çalışması, 10 çömelip kalkma, 10 üst kol kaslarını çalıştıracak ağırlık kaldırma, her biri 30 saniye durabileceğiniz 10 şınav hareketini çalışın. Her hafta bu sayıları artırmalı ve özellikle şınavla kaslarınızı güçlendirmelisiniz.

Etiketler: , , , , , , , , , ,