TERE TOHUMU: Metabolizmanın canlanmasına
yardımcı olur. Tiroidi tembel kişilerde daha verimli çalışmasına yardımcı
olabilir.
GARCINIA CAMBOGIA: Küçük tropikal
meyvedir. En büyük yararı, midenin beyne yolladığı doyma sinyallerini daha
kuvvetli göndermesidir. Özellikle gerginlik ve stres altında fazla yiyen
kişilerde iyi sonuçlar alınmıştır. Kalıcı kilo kaybına yardımcıdır. Vücutta yağ
yakımını arttırarak kolesterol seviyelerini düşürür. İştah baskılama özelliği
vardır. Kromla birlikte kullanılırsa, kan şekerini de dengeler. Şeker
hastaları, hamileler, emzirenler ve demas sorunu olanlar kullanmamalı.
ZENCEFİL: Alınan besinlerin daha iyi
sindirilmesine yardımcı olur. Bünyeyi kuvvetlendirir. Kilo verirken
enfeksiyonlara yakalanma riskini azaltır.
YEŞİL ÇAY: Güçlü bir antioksidandır.
Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Bağırsaktaki faydalı
bakterileri artırıp sindirimine yardımcı olur.
BİBERİYE: Yağ metabolizması üzerinde
olumlu etkisi vardır. Vücudu ısıtır, dolaşımı canlandırır.
KEKİK: Kolesterolün düşmesine yardımcı
olur. Özellikle kekik suyu olarak tüketildiğinde yağ metabolizması üzerinde
olumlu bir etkiye sahiptir. Canlandırıcı, damar açıcı özelliği vardır.
FUNDA (çay olarak kullanılır): Aslında
daha çok çay olarak kullanılır. Bir çay kaşığı kadar funda, suda kaynatılıp özü
çıkartılıp içilebilir.
ZERDEÇAL: Özellikle safra ve karaciğer
fonksiyonları destekleyerek vücudun detoksuna yardımcı olur.
SANDALOZ SAKIZI: Sabah ve akşamları nohut
tanesi kadar sandaloz sakızı ve elma sirkeli ılık su yağ yakmanıza yardımcı
olur.
WASABE: Japonların geleneksel olarak
kullandığı bir acıdır. Metabolizmanın hızlanmasına ve canlanmasına yardım eder.
KIRMIZI PUL BİBER: Metabolizmayı
canlandırır, yağları yakar ama iştah açabilir. Bu yüzden dikkatli olun.
KARANFİL: Toksin atmaya yardımcıdır.
MERCAN KÖŞK: Sindirim sisteminin daha iyi
çalışmasına yardım eder.
Baharatsız bir hayat düşünmem mümkün değil.Hele yukarıdaki bilgilerden sonra:)
YanıtlaSil